Aktuellt

Apoteksföreningens kommentar på Läkemedelsutredningen -ett hårt slag mot apoteken

11 januari, 2019 -

Idag har Läkemedelsutredningen lämnat sitt slutbetänkande och Sveriges Apoteksförening har läst igenom utredningens förslag. Flera av förslagen syftar till att skapa ökad rättvisa både för patienter i olika landsting men även mellan olika patientgrupper. Men flera av utredningens förslag skulle..

Antalet apotek ökade även 2018

10 januari, 2019 -

Sveriges Apoteksförening har tagit fram statistik om antalet apotek 2018. I slutet av året fanns 1422 öppenvårdsapotek jämfört med 1411 året innan. Under flera år har antalet fysiska apotek ökat med ett trettiotal per år, men den ökningen saktades in under..

Sveriges Apoteksförenings kommentar till TLV:s bedömning att inte se över handelsmarginalen till apoteken

19 november, 2018 -

TLV har bedömt att det inte finns något behov av att se över apotekens handelsmarginal i år.  Myndigheten anser att apotekens tillgänglighet, service och lönsamhet är tillräcklig god. Sveriges Apoteksförening delar inte myndighetens uppfattning, utan anser att apoteken bör få..

Läkemedelsboken får inte läggas ned!

9 november, 2018 -

Sveriges Apoteksförening har tillsammans med företrädare för de professioner som hanterar läkemedel  skickat en skrivelse till Socialdepartementet och Läkemedelsverket för att protestera mot planerna att skrota den digitala Läkemedelsboken. Målet med skrivelsen är att få Läkemedelsverket att ompröva sin avsikt..

Ny chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening

24 oktober, 2018 -