Apoteksföreningen i Dagens Medicin ”Inför apotekens läkemedelslista”

29 maj, 2020 -

Apoteksföreningens chefsfarmaceut skriver idag i Dagens Medicin med anledning av att den nationella läkemedelslistan har skjutits upp ett år. I väntan på den nationella läkemedelslistan skulle apoteken kunna gå före med en egen läkemedelslista. För patienterna skulle det innebära en..

Branschrapport 2020 – e-handeln skjuter i höjden

4 maj, 2020 -

Idag publiceras apoteksbranschens årsrapport för 2019. Den största förändringen under året var att e-handeln fortsatte att växa kraftigt och ökade med 36 procent i årstakt. Antalet öppenvårdsapotek ökade också men enbart med fem fler apotek än året tidigare. -Den stora branschtillväxten..

Returrätt av kylförvarade läkemedel ökar tillgängligheten till läkemedel

30 april, 2020 -

Idag meddelande regeringen att man ger Läkemedelsverket i uppdrag att utreda returrätt av läkemedel som måste förvaras i kylt på apotek. – Mycket glädjande att regeringen ger Läkemedelsverket detta uppdrag. Det är en avgörande fråga för att apotek ska kunna..

”Monopol hade inte löst läkemedelsbristen”

25 april, 2020 -

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening skriver i dag i Svenska Dagbladet om att omregleringen av apoteksmarknden inte är en faktor för hur väl läkemedelsförsörjnignen fungerar idag. Läs hela debattartikeln här.

Remissvar på förslaget att senarelägga införandet av nationell läkemedelslista (S2020/03162/FS)

17 april, 2020 -

Sveriges Apoteksförening har inte några synpunkter på senareläggningen av tidpunkterna för ikraftträdandet av lagen om nationell läkemedelslista och övergångsperioden. Föreningen vill emellertid poängtera att apoteken har lagt omfattande resurser för att förbereda och implementera lagstiftningen till den 1 juni 2020…

Riskgrupper på apotek bör kunna få särskild smittskyddspeng