Glädjande med fortsatt satsning på farmaceutiska tjänster

20 december, 2019 -

TLV har i sin rapport Farmaceutisk tjänst på öppenvårdsapotek – förstudie inför en försöksverksamhet föreslagit en fortsatt satsning på att utveckla farmaceutiska tjänster. Detta ska ske genom samverkan med apoteksbranschen med möjlighet till finansiering via Vinnova genom inrättande av ett..

Apoteksföreningens kommentar till TLV:s studie av direktexpedierig på apotek

19 december, 2019 -

Idag har TLV presenterat en studie av apotekens direktexpediering. Studien är genomförd med samma metod som den studie Apoteksföreningen genomförde 2015. Studien visar att antalet recept som expedieras direkt till kunden vid apoteksdisken har sjunkit från 94,9 % till 92,6..

Fokusera på rätt orsaker för att lösa läkemedelsbristen

6 december, 2019 -

Idag skriver Apoteksföreningens vd Johan Wallér i Läkartidningen om vikten av att lösa de verkligen orsakerna till bristen på läkemedel. Läs hela debattartikeln här.