Hägglund till Almedalens seminarium om apotekens roll

Mycket har hänt sedan omregleringen av apoteksmarknaden. Vi har fått över 300 nya apotek, en mängd nya apoteksaktörer och 6 000 återförsäljare av receptfria läkemedel.

Med sina 280 000 besökare om dagen är apoteken den aktör i vårdkedjan som träffar flest patienter. Men spelar apoteken den roll de skulle kunna göra i svensk hälso- och sjukvård? Används den kompetens som finns på apoteken, eller ses de mest som en distributionscentral? På vilket sätt kan den nya höga tillgängligheten användas på fler och nya sätt?

Detta ska socialminister Göran Hägglund (KD) och socialutskottets vice ordförande Lena Hallengren (S) debattera i Almedalen den 4 juli, på ett seminarium arrangerat av Sveriges Apoteksförening. Det kommer de att göra tillsammans med Läkarförbundets ordförande Marie Wedin och Apotek Hjärtats vice vd Bodil Eriksson.

Kristin Wisell, apotekare, doktorand i samhällsfarmaci och bloggare på Dagens Apotek inleder seminariet med ett anförande om hur farmacevter kan göra som mest nytta i samhället.

Moderator är Cecilia Garme, politisk journalist och statsvetare.

Dag: 4 juli
Tid: 8.30-10.00 (frukost från 8.00)
Plats: Wisby Strand Congress och Event, lokal Ala

Vid frågor, kontakta Henrik G Ehrenberg
henrik.ehrenberg@sverigesapoteksforening.se
070-7701140