Apotekens budskap på Sacomässan: Hälsa – Mångfald – Framtid

När Sacomässan på torsdag slår upp portarna på Stockholmsmässan i Älvsjö är apoteksbranschen på plats för att träffa blivande studenter.

– Hos apoteken finns det jobb för den som vill arbeta med vård, hälsa och välbefinnande. Efterfrågan hos våra medlemmar är stor på rätt utbildad personal redan idag och efterfrågan kommer att öka när stora personalgrupper snart når pensionsåldern. Det säger Robert Svanström, chefsfarmaceut på Sveriges Apoteksförening.

Den rapport över arbetsmarknadens utveckling för akademiker som presenterades av Saco i tisdags bekräftar att apotek är en framtidsbransch där efterfrågan på farmaceuter kommer fortsätta vara stor.

– För oss är det viktigt att fler upptäcker att farmaceuten har många och varierande arbetsuppgifter och att det är omistligt för vårdkedjan att Sverige har engagerade och välutbildade läkemedelsexperter som vill vara med och hjälpa människor till hälsa och välbefinnande. Allt för många blivande studenter har en vag uppfattning om möjligheterna och utmaningarna som finns. Det vill vi ändra på, säger Robert Svanström.

Nyligen presenterades siffror som visar att trenden med fler förstahandsansökningar till de farmaceutiska utbildningarna håller i sig. För Sveriges apoteksaktörer är det viktigt att fortsätta arbetet med att locka nya medarbetare från de utbildningar som är viktiga för apoteken.

– Att träffa blivande studenter är både kul och utmanande. Vi som bransch har tillsammans med facken och professionens organisationer och nätverk ett ansvar att lyfta farmacin och säkra kompetensen på läkemedelsområdet, avslutar Robert Svanström.

Välkommen att besöka apoteksbranschens monter, CO1:43, på Sacomässan. Vi finns strax innanför entrén, där farmaceuter från apoteken träffar studenter och pratar om vad yrket och utbildningen skulle kunna innebära för just dem.

Välkommen att också besöka de seminarier som föreningen håller i.
Torsdag klockan 10 i sal T2
Fredag klockan 10 i sal T2

För mer information, kontakta Robert Svanström:
070-52 11 256 eller robert.svanstrom@sverigesapoteksforening.se