Foxfarmaci får sitt första apotekstillstånd

2010-06-23 – Pressmeddelande

Efter ett år av hårt arbete erhöll på onsdagen Foxfarmaci AB, sitt första tillstånd att driva öppenvårdsapotek. Apoteket på Vasagatan 40 i Stockholm kommer inom kort att öppna upp sin receptexpediering.

En lång resa i oplöjd mark
Foxfarmaci var bland de första att skicka in sin ansökan till Läkemedelsverket för ett år sedan. I denna mycket komplicerade omreglering har lagtolkningar, förordningar, IT-lösningar och rutiner sakta mejslats fram. Foxfarmaci blir nu den första privata entreprenörskedjan på den Svenska apoteksmarknaden.
Butiksetablering och rekrytering till apotek 2, 3, 4 och 5 pågår, samtliga apotek är belägna i Mälardalen, och räknar med att öppna efter sommaren.

”Vi är otroligt glada över att ha lyckats med detta; hade det varit enkelt hade alla startat apotek. Tack vare envisa och kompetenta medarbetare har vi äntligen kommit till denna milstolpe. Nu ser vi äntligen fram emot att bygga upp en fristående apotekskedja, som fokuserar på sina patienters och kunders behov.” säger Fredrik Skepp, VD på Foxfarmaci.

Löpande information om Foxfarmacis expansion finns på www.foxfarmaci.se

Övriga frågor kontakta VD Fredrik Skepp; 0733-24 03 40,
fredrik.skepp@foxfarmaci.se