Ny chefsstrateg till Sveriges Apoteksförening

Sveriges apoteksförening har rekryterat Lisa Stern Ödmark som chefsstrateg. Hon kommer närmast från rollen som director på Diplomat Communications. Där har hon framför allt arbetat med public affairs uppdrag inom ett brett spektrum av branscher, oftast i skärningspunkten mellan offentlig och privat sektor. 
 
Lisa har en lång bakgrund från politiken. Hon har erfarenheter från att ha arbetat i Stockholms stadshus och Bryssel. Men framför allt flera år på Näringsdepartementet, riksdagen och Socialdemokraternas partikansli som politisk rådgivare, pressekreterare och omvärldsanalytiker. 
 
– Det ska bli spännande att komma in i apoteksbranschen. Frågorna är mycket intressanta ur ett samhällsperspektiv och marknaden fortfarande relativt ny och under utveckling. Jag hoppas kunna bidra med ett utifrånperspektiv samt ett brett kontaktnät och erfarenhet från både politik och näringsliv säger Lisa Stern Ödmark.  

– Lisas erfarenheter från både politik och påverkansarbete kommer att komma till väl användning i vår reglerade och komplexa värld. Branschen står inför stora utmaningar där balansen mellan marknadens eget agerande och förutsättningar i regelverken blir avgörande för apotekens fortsatta utveckling. I det området kommer Lisa att spela en viktig roll, säger Johan Wallér vd på Apoteksföreningen.

Lisa tillträder tjänsten den 13 juni

 

Kontakt:

Johan Wallér VD, Sveriges Apoteksförening 070 – 239 16 06