Apoteken välkomnar naloxon som farmaceutsortiment

19 mars, 2024 -

Naloxon nässpray ska, enligt en presskonferens med bland annat socialminister Jakob Forssmed, kunna säljas utan recept på apotek. För att säkerställa att läkemedlet används korrekt så ska farmaceuterna på apotek ge särskild rådgivning i samband med försäljning. Detta är första..

Debattartikel: Framtidens apotek

-

Idag har Johan Wallér, vd på Apoteksföreningen skrivit en debattartikel på Altinget om vilka regeländringar apoteken vill se från politiken för att kunna möta de utmaningar som branschen står inför. På ett riksdagsseminarium nyligen efterfrågade politikerna vilka konkreta regler som..

TLV föreslår inhalationsvägledning på svenska apotek

19 februari, 2024 -

Idag har Tandvårds- och Läkemedelsverket, TLV, lämnat en rapport där de föreslår att regeringen går vidare med att införa den farmaceutiska tjänsten Inhalationsvägledning på apoteken. TLV konstaterar att tjänsten leder till bättre inhalationsteknik och att apoteken kan genomföra den med..

Riksdagsseminarium om Framtidens apotek

15 februari, 2024 -

Idag har Sveriges Apoteksförening och Apotekarsocieteten varit med och arrangerat ett lunchseminarium i riksdagen om framtidens apotek tillsammans med riksdagsledamöterna Lina Nordquist (L) och Ulrika Westerlund (MP). Med på seminariet var Johan Wallér vd på Sveriges Apoteksförening och Lars-Åke Söderlund,..