Gör om, gör rätt

16 oktober, 2018 -

I en debattartikel på Dagens Samhälle skriver Sveriges Oberoende Apoteksförening och Sveriges Apoteksförening tillsammans om att ny lagstiftning för att öka tillgänglighet till läkemedel inte har blivit som det var tänkt. Det kan bli förödande för apotek och leda till..

Alla apotek börjar informera om diklofenaks miljöpåverkan

3 oktober, 2018 -

Medlemsföretagen i Sveriges Apoteksförening har kommit överens om att alla apotek ska informera om diklofenaks negativa påverkan på miljön. Från och med den 3 oktober kommer hyllkantsskyltar att informera om att substansen påverkar miljön negativt och bör användas med eftertanke…

Förlängda prisperioder kan sänka samhällets läkemedelskostnader med 200 miljoner kr

3 juli, 2018 -

Längre utbytesperioder i periodens varasystemet skulle spara runt 100 miljoner kronor per år enligt en ny forskningsrapport som presenterades på ett seminarium av Sveriges Apoteksförening i dag.  Dagens system av det generiska utbytet av läkemedel på apotek sparar samhället flera..

Apoteksbranschen fortsätter att växa

23 april, 2018 -

Idag presenterade Sveriges Apoteksförening årets branschrapport som beskriver utvecklingen på apoteksmarknaden under det gångna året. Rapporten beskriver förändringar i siffror men även nya trender och mönster samt en särskildfördjupning i branschens arbete med läkemedel och miljö. Apoteksbranschen fortsätter att växa..