Remisser

Varje år svarar apoteksföreningen på ett stort antal remisser både från myndigheter och regeringskansliet. De flesta av branschens gemensamma remissvar finns här.

Remisvar till Läkemedelsverket angående föreskrifter om förordnande och utlämnande av läkemedel och teknisk sprit

3 september, 2018 -

Idag har Sveriges Apoteksförening lämnat svarat på remiss angående Läkemedelsverkets föreskrifter om förordnande och utlämnande av läkemedel och teknisk sprit. Apoteken  har svårt att hinna implementera de sent aviserade föreskriftförändringarna. De bör därför inte införas med så kort varsel. Sveriges Apoteksförening..

Remissvar angående föreskrifter om märkning och bipacksedlar för läkemedel