Debatt

Orimligt att TLV endast ser till lägsta pris

30 oktober, 2019 -

Apoteksföreningens vd Johan Wallér skriver idag på Altinget om läkemedel och miljö. ”Det är orimligt att regeringen enbart går på lägsta pris vid val av vilket utbytbart läkemedel som ska säljas på apotek. Även miljöpåverkan borde finnas som kriterium.” Läs..

Johan Wallér i SvD:s podd om apoteksomregleringen

8 juli, 2019 -

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening medverkar i SvD:s podd som handlar om avregleringen av apoteksmarknaden som fyller 10 år. Kritikerna varnade för apoteksdöd på landsbygden. Men vad blev effekten? Medverkar gör Lydia Wålsten, ledarskribent, Johan Wallér, vd för Sveriges..

Dags att ta nästa steg tio år efter omregleringen – debattartikel av en samlad apoteksbransch

27 juni, 2019 -

I dagens GP skriver den samlade apoteksbranschen en gemensam debattartikel om att det nu är dags att ta nästa steg för att utveckla apotek. Det är i dagarna tio år sedan apoteksmarknaden omreglerades och öppnades upp för företag att starta..

Apoteken är ofta lösningen när läkemedel restnoteras

20 maj, 2019 -

I en replik på DN Debatt skriver idag Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening om det ökande problemet med restnoterade läkemedel. ”Apoteken är inte en del av problemet utan ofta en del av lösningen”. Läs hela artikeln här:

Läkemedelsutredning slår undan benen för apoteken

15 maj, 2019 -

I en debattartikel i Dagens Samhälle skriver Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening om effekterna på apotek om läkemedelsutredningens förslag blir verklighet. Apoteken kan inte bibehålla en god servicenivå över hela landet om 30 procent av företagens samlade resultat raderas…

På svenska apotek kan du handla läkemedel tryggt- debattartikel av Sveriges Apoteksförening m.fl.

4 februari, 2019 -

I en replik på DN Debatt skriver Sveriges Apoteksförenings vd Johan Wallér tillsammans med företrädare för läkemedelsbranschen om det intensiva arbete som pågår inför att se till att Europas läkemedel blir märkta på korrekt sätt. Arbetet med att säkerställa att..

Snabbspår för viktigt för att saktas ner

28 oktober, 2018 -