Anders Torell ny ordförande för Sveriges Apoteksförening

11 april, 2019 -

Anders Torell (vd på Kronans Apotek) har idag valts till ny ordförande för Sveriges Apoteksförening. Han efterträder Tony Johansson (vd på Apoteksgruppen som slutar sitt uppdrag). Föreningens ordförandeskap roterar mellan medlemmarna som består av Sveriges alla apoteksbolag. –  Det är..

Apotekens seniorvecka 2019

5 april, 2019 -

Den 8–14 april kommer Sveriges alla apotek att fokusera på seniorers läkemedel. På samma sätt som förra året gör branschen en gemensam satsning för att förbättra läkemedelsanvändningen för alla apotekskunder över 75 år. Under den aktuella veckan kommer farmaceuterna på..

Ny europeisk apoteksrapport för 2018

3 april, 2019 -

Idag har PGEU, den europeiska branschorganisationen för apotek, lanserat sin årsrapport för 2018. I rapporten finns intressanta jämförelser mellan apotek i de olika europeiska länderna. Sverige utmärker sig framför allt inom två områden, vi har fortfarande en mycket låg apotekstäthet..

Apoteksbranschens kompetensförsörjningskampanj

21 mars, 2019 -

Fram till den 15 april pågår apoteksbranschens årliga rekryteringskampanj som syftar till att fler ska söka till de farmaceutiska utbildningarna. Det råder stor brist på farmaceuter på svenska apotek. Farmaceutbristen är den enskilt viktigaste faktorn till att branschen inte växer..

Antalet apotek ökade även 2018

10 januari, 2019 -

Sveriges Apoteksförening har tagit fram statistik om antalet apotek 2018. I slutet av året fanns 1422 öppenvårdsapotek jämfört med 1411 året innan. Under flera år har antalet fysiska apotek ökat med ett trettiotal per år, men den ökningen saktades in under..