Debattartikel idag: Med apotekens hjälp kan vaccinklyftor minska

20 september, 2021 -

Idag skriver Johan Wallér, vd Sveriges Apoteksförening och Sandra Jonsson, ordförande Sveriges Farmaceuter på Dagens Samhälle om hur apotekens farmaceuter kan bidra för att öka vaccinationsgraden och avlasta den överbelastade primärvården här .  Läs rapporten Vaccination på apotek- en möjlighet..

Gustav Hasselgren ny ordförande för Sveriges Apoteksförening

17 september, 2021 -

Sveriges Apoteksföreningen har idag valt Gustav Hasselgren som ny ordförande efter Anders Torell. Gustav Hasselgren är vd på nätapoteket Apohem. Han har varit styrelsemedlem i Sveriges Apoteksförening sedan februari 2019 då Apohem blev medlem i föreningen. -Konkurrensen är stor inom..

Apoteksbranschen starkt kritisk till beredskapsutrednings förslag

18 augusti, 2021 -

Idag har Sveriges Apoteksförening lämnat in sitt remissvar på delbetänkandet En stärkt försörjningsberedskap för hälso- och sjukvården (SOU 2021:19) till regeringen. Apoteksföreningens remissvar berör endast de utredningsförslag som rör läkemedel och apotek.  Det är av stor vikt att Sverige har..

Apotekswiki lanseras idag

21 juni, 2021 -

Idag lanseras sajten www.apotekswiki.se, en sajt om läkemedel och apotek i Sverige. Det är Sveriges Apoteksförening som står bakom sajten och här samlar vi fakta och information om apotek och läkemedel i stort. Syftet är att förklara och förenkla allt som..