Glädjande att TLV ser över apotekens handelsmarginal

13 november, 2020 -

TLV har för första gången på flera år meddelat att de ska göra en översyn av apotekens handelsmarginal. Marginalen har urholkats under lång tid eftersom den inte har justerats upp sedan apoteksmarknaden omreglerades 2009 och ger inte kostnadsteckning för hanteringen..

Apoteksdagen – ny aktualitetsdag för farmaceuter

29 oktober, 2020 -

Nu lanserar Sveriges Apoteksförening, Apotekarsocieteten och Sveriges Farmaceuter ett helt nytt möte för dig som farmaceut på apotek! Den 26 november arrangeras den första Apoteksdagen som ett kostnadsfritt online-möte. Under Apoteksdagen lyfts och diskuteras aktuella ämnen som är viktiga för..

Positivt med ökat stöd till glesbygdsapotek

23 oktober, 2020 -

Sveriges Apoteksförening välkomnar att regeringen möjliggör för fler apotek i glesbygd att få tillgång till ekonomiskt stöd. Genom att höja omsättningsgränsen för att få tillgång till stöd så kan något fler apotek komma ifråga för bidraget. – Jag välkomnar att..